Dzisiaj w ramach IV Warsztatów Kulinarnych zespoły z klas I i III przyrządzały potrawy z jajkami, ponieważ 9.10 to Światowy Dzień Jajka. Ponieważ to już są potrawy wymagające przygotowania, więc w środę spotkaliśmy się, żeby każdy mógł wybrać przepis i przygotować produkty. Różnorodność potraw sprawiła, że mieliśmy trudności ze zjedzeniem wszystkiego na koniec. Najszybciej uwinęli się chłopcy z klasy Ib przygotowując jajka w sosie majonezowym, ale i tak dzielnie czekali do końca.
Kolejne potrawy to:
Pasta jajkowa – zespół z klasy IIIa
Babeczki jajkowe – dziewczyny z klasy IIIb
Sałatka jajkowo-warzywna – dziewczyny z klasy IIIc
Jajka zapiekane z szynką w mufinkach – dziewczyny z klasy IIIa
Sałatka jajkowo-majonezowa ze szczypiorkiem i ogórkiem – dziewczyny z klasy IIIa
Jajka faszerowane – dziewczyny z klasy IIIb
Jajkowe sowy – chłopcy z klasy Ia
Ser koryciński panierowany z salsą jajkowo-łososiową – chłopcy z klasy Ib
Wszystko było bardzo smaczne i kolorowe, co można oglądnąć w zakładce Galeria – Z życia szkoły – album Dzień Jajka IV Warsztaty Kulinarne.
Zdjęcia wykonane przez naszą absolwentkę p. Annę Brodowską – dziękujemy